Üdvözöljük weboldalunkon!

 

„Lendületben a megye” – Komplex emberi erőforrás fejlesztési program a dinamikus Heves megyéért! című TÁMOP 6.1.5-14/2015-0006 azonosító számú projekt a megye speciális adottságaihoz és igényeihez igazodó eszközökkel, területi megközelítéssel, komplex módon valósítja meg az emberi erőforrások fejlesztését.

A projekt segíti Heves megye társadalmi és gazdasági hátrányoktól sújtott teljes lakosságának humánerőforrás-fejlesztését, egészségi és lelki állapotának javítását, ezen keresztül pedig a társadalmi felzárkóztatását. A komplex életvezetési program segítségével a fiatalok elsajátítják azokat a jellembeli és életvezetési kompetenciákat, melyek segítik személyes tehetségük kibontakozását, és biztosítják felnőttkori eredményességüket.

A munkanélküliek számára fonton a munkavállalási képességek javítása. A projekt kitér az életviteli kompetenciák fejlesztésére is. A közösségekre alapozott programokkal erősödik az öngondoskodásra, egyéni felelősségvállalásra való képesség, csökken a leszakadás mértéke és hatása. Fontos terület a képzési rendszer fejlesztése, mely a munkavállalók eredményességének, gazdasági teljesítményének javítását szolgálják. Mindezek mellett számos közösségi rendezvény várja a projektben résztvevőket.